От Желяз

Желяз Турлаков

Здравейте приятели и съмишленици.

Благодаря на всички онези от вас, които подкрепяха проектът “Ново Начало” през всичките години от създаването му до днес. Заедно минахме дълъг и тежък път в отстояването на каузата, че всеки зависим има право на шанс и възстановяването не е мит и куха фраза, а изпълнено със съдържание послание, начин на живот и реално постижима цел.

Температурата на интереса към Общност Ново Начало, през времето назад падаше и се покачваше, бяхме отхвърляни и отричани, имахме своя възход, научихме своите уроци.Това, което и до днес остава в моето съзнание са всички онези млади хора, които търсиха, намериха и пазят най-ценното – чистотата от наркотици.
Трудно е да разкажеш какво е да си зависим. Трудно е дори да си го представиш. Никой не може да каже коя доза те събаря, кое те плъзга надолу., колко си виновен, колко се срамуваш, колко гняв и страх те задушават….Това отдавна няма такова голямо значение за мен. Важното е, че има начин да излезеш, да продължиш, да се преобърне негативната и безпомощна ситуация, в която се намират много страдащи и техните семейства.
Новият проект, който стартираме, нарекохме “Кръстопът”. На кръстопът от нови избори, които сме убедени, че могат да бъдат направени и ние сме доказателство за това. Програмата обединява и предлага на възстановяващите се, съвремени начини за справяне, извън табутата на психиатрията и на закостенялата в своите разбрания за проблема традиционна медицина. Във фокуса на терапевтичните методки, които използваме стои самият зависим, неговата личност. Изследването на емоционалния свят, семейни отношения, психо-социален опит са основни компоненти в нашата работа.
Имам пълното основание да вярвам, че заедно с вашата подкрепа ще продължим да носим посланието , че ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО Е ВЪЗМОЖНО. На добър час.