Известни личности и тяхното отношение към зависимостта

Факторите, които са повлияли за развитието на зависимостта при всеки са различни. От опита, който в ТО „Ново начало“ сме събрали през годините, работейки със зависимите и техните семейства, отчитаме сходни, а и в не редки случаи еднакви житейски истории, през които са преминали хората потърсили помощ от нас, без значение дали за разрешаване на проблем с алкохол, наркотици или хазарт. Често в разказите на участниците в нашата програма за рехабилитация се споменава като причина за употреба на психоактивни вещества подражанието на известни личности, музиканти, актьори или артисти. Психологически се отваря врата в съзнанието за идеята, че „Щом моят кумир употребява“, това е „ок“ и употребявайки „Аз съм като него“. Затова решихме да ви представим мненията на някои известни личности и тяхното отношение към употребата на алкохол или наркотици.

ericclapton02-x600

Ерик Клептън – един от най-значимите китаристи на всички времена. През 1998г. основава център „Кросроуд“ за лечение и рехабилитация на зависими. Той самия е въздържател от 1987г.

jim

Джим Кери – канадски актьор, комик, сценарист и музикант. Той казва: „Животът е прекалено красив, за да го съсипваме с алкохол и наркотици“.

3467eminem

Маршъл Брус Матърс III известен като Еминем – американски рап музикант и продуцент, майка му е  потребявала наркотици, той също е зависими от  алкохол и наркотици , поради което казва „Последствията- разводите, проблемите със закона и отчуждаването от хората ме отклониха от това, което обичам“. От 2010г. е чист и трезвен.

jennnifeeer

Дженифър Лопез – не употребява алкохол, изтъквайки за причина, че и вреди на кожата.

daniel

Даниел Радклиф – актьор, изиграл ролята на Хари Потър в едноименния филм. Ранната слава и богатство му носи тежък период от живота, след приключване на снимките на филмите, започва да злоупотребява с алкохол и наркотици. Сега е чист и трезвен от над 2 години.

bruce

Брус Уилис – американски актьор, продуцент и музикант. Не пие алкохол и не употребява наркотици.

trivolta

Джон Траволта – американски актьор, танцьор и певец. Лекувал се е от алкохолна зависимост. Сега не пие и се е отдал на хобито си да управлява самолети.

becam

Давид Бекъм – футболист. „Не пия и не употребявам наркотици, обичам спорта, семейството си и красивия живот.“

rdj

Робърт Дауни-джуниър – актьор, през бурните му години постоянно употребява алкохол и наркотици, чист и трезвен е от над 10 години.

kolinnnfarreel

Колин Фарел – ирландски актьор, изненадващо е пълен въздържател.

evamendes

Ева Мендес – американска кино актриса, след приключване на лечение от зависимост от алкохол в клиника, от 2008г. не пие.

djerardbutler

 
Джералд Бърлър – шотландски актьор, израстнал в разведено семейство, среща баща си когато е бил на 16. На 20г. баща му почива. Задълбочава употребата на алкохол, но разбира че употребявайки няма да може да завърши право в Глазголският университет и преустановява.

Нашата мисия е да споделяме знанието и уменията си. Благодарим Ви за вниманието.