Хазартна зависимост: крачката от играта до пристрастяването.

Пристрастяване към хазарта и лечение в България

avtomati-3

16В миналото феномена пристрастяване към хазарта се смяташе за екзотичен от психолози и лекари. Но днес всичко се е променило, буквално през 3 пресечки може да откриете казино или пунктове за залози, а в интернет има хиляди сайтове предлагащи хазартни игри. Пристрастяването към хазарта се превърна в сериозен проблем, който причинява страдание не само да зависимия, но на семейството му, близките му, и като цяло на самото общество.

Животът на редовния комарджия е в непрекъснато търсене на нови източници на пари, за да задоволи постоянния си хазартен глад. Всички други интереси и аспекти от живота му остават на втори план. Прекъсва си социалните връзки, фалира семейството си, извършва престъпления… За щастие, днес има начини и методи за лечение на пристрастяването към хазарта. Тези методи се прилагат успешно в ТО „Ново начало“.

От играта до пристрастяването

What-Makes-the-Web-So-Attractive-to-Online-Gambling-Addicts-800x565

Монотонността в реалния живот поради психични разстройсва, понякога дори и сексуални проблеми, кара хазартно зависимия да залага. Игрите със залагания правят зависимия герой, че е стълбичката на победителя, което му компенсира неуспехите в реалния живот. След известен период от време съвестта започва да си противоречи с подсъзнание, което е следващия етап от пристрастяване . Дори в периода на почти напълно развита хазартна зависимост, човек все още се пита: „Да играе или не?“ В същото време му е изключително трудно да устои на желанието си да влезе в игралната зала.

По време на последния етап от развитието на зависимостта се губи способността за самоконтрол. Жаждата за хазарт е непреодолима. Постоянната липса на пари, проблемите на работното място, причинени от пристрастяването, дори и нажежената обстановка в семейството, не са достатъчно основателна причина за да се преодолее желанието за залагане. Веднъж развила се, хазартната зависимост трудно би могла да се овладее без професионална помощ. Експерти в ТО „Ново начало“ са запознати с генезиса на заболяването и методите за лечение му.

Характеристики на хазартната зависимост

gambling-addiction (1)

Хазартно зависимият системно не зачита неговото семейство и близки. Той често е неспокоен, изпитва липса на апетит и има проблеми със съня. Пристрастяването обикновено остава скрито за членовете на семейството, колегите и приятелите. Един зависим не е загрижен за развитието на кариерата си, на личните си взаимоотношения, или за отглеждането на децата си. Служи си често с оправдания и не дава обяснения къде е бил за периоди от деня си.

Забелязали ли сте във Ваш близък по-горните симптоми? Може би, е крайно време да се задействате! Обадете на телефоните на ТО „Ново начало“, за да получите професионален съвет и помощ.

Възстановяването от хазартна зависимост е възможно!

Нашите консултанти и експерти ще Ви предложат най-съвременните методи за лечение, които са се доказали, че са ефективни. По време на лечението, ние успешно ще променим начина на мислене на зависимият. Патологичните процеси на ментално и физиологични ниво ще се стопират, и неистовото желание за хазарт ще изчезне.
По време на целия курс на лечение и рехабилитация на резидентите на ТО „Ново начало“ им се оказва помощ от специалисти, което е много важно за успеха в борбата с пристрастяването. След като преминат курс на възстановяване, хазартно зависимите се връщат към реалния живот отстранили проблемите породени в следствие на пристрастяването към хазарта.